Hercules Braila
Concivia Braila
Restaurante Braila

Fondator Bursagrirom - Director General Hercules

Info Bursa 

Asocieri
Cereale
Daunatori
Ingrasaminte
Legume
Parteneriate
Pesticide
Subventii

     
     

Costin Iulian Sorin - Bursagrirom - Hercules Braila

Inginer de profesie, Costin Iulian Sorin este unul dintre membrii fondatori, alaturi de Gheorghe Bunea Stancu, ai Bursagrirom SA Braila, o firma de "samsari de cereale" asa cum o numea fostul director  comunist al DGFP Braila (a trecut atat timp incat am uitat si numele lui. Intre timp mi-am amintit se numeste Sarbu).

Comentariu admin site bursagrirom.ro

"In fapt, ceea ce numea predecesorul fiscalistului/finantistului nr 1 din Braila, "samsari de cereale" se identifica astazi cu firme multinationale precum Alfred Toepfer, Bunge Romania, Cargill, etc ! Ceea ce il durea pe Sarbu era ca aceasta firma solicita sa i se ramburseze TVA aferenta exportutilor de cereale, nimic mai mult si fapt considerat absolut normal astazi ! In economia de piata aceste tranzactii se definesc ca export si nu samsareala. Omul nu avea notiunea de intermediari - societati multinationale".

Revenind la Costin Iulian Sorin: A preluat conducerea unei firme, Hercules SA Braila intro perioada in care datoriile scadente ale societatii Hercules Braila depaseau cu foarte muuult (nu e greseala de uuri) posibilitatile de plata imediate, in special catre bugetul de stat, unde toata "floarea fiscalistilor" isi arata potenta!

Cate din firmele privatizate mai au astazi numele intial? Cate din ele, chiar daca la Hercules exista si oameni nemultumiti, sunt prezente in economia Brailei?